Eggen, Bernt

 

 


(10.02.1944 - )

begg@start.no

Bernt Eggen er født og oppvokst i Rjukan. I dag pendler han mellom tre boligadresser – i Tønsberg, i Rjukan og i Kragerø. Eggen er utdannet ved Norsk Journalist-høgskole, 1966-67. Han har arbeidet i en rekke norske aviser og tidsskrifter som journalist, nattredaktør, vaktsjef og redaktør. I 1970 debuterte han med romanen «Hullene».

Bernt Eggen om seg selv:

Jeg har arbeidet som journalist i Rjukan Dagblad, Varden, Haugesunds Dagblad (natt-redaktør), Nybrott, Vår Framtid, NRK fjernsynet og Vestfold Arbeiderblad (vaktsjef), og vært redaktør i Ny Tid, Forfatter-foreningens tidsskrift «Forfatteren» og i kulturtids-skriftet «Kult», der jeg fortsatt er redaktør.

Stiftet i 1995 Tunsberg Litterære Selskap (og tidsskriftet Kult), og var i 1997 med på å stifte Litteraturuka i Vestfold. I disse sammenhengene har jeg presentert nærmere 150 norske forfattere og deres forfatterskap i bokbad.

I november 2005 har jeg seks bokprosjekter under arbeid: En roman fra Sayanfjellene i det sørlige Sibir, en reportasjebok om den norske Sibir-ekspedisjonen i 1913-14, «Takk for at dere kom»– en antologi i samarbeid med Sidsel Mørch om flyktninger som har beriket det norske samfunnet, «Kunst i havgapet» – om billedkunstnere som har preget Stavern (i samarbeid med Dyveke Bast), «Middelalderkirkene i Vestfold» i samarbeid med Eivind Luthen og et oppslagsverk om fellesskapsbyggende barneleker i Norge, i samarbeid med Sidsel Mørch.

Litterære ledestjerner:

Jorge Amado, Fjodor M. Dostojevskij, Henrik Ibsen, Colin Thubron, Alberto Moravia og Ingvar Ambjørnsen.

Forfatterskap:

Andre bokutgivelser:
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere