Haugen, Oddmund


(25.05.1951 – )

oddm1hau@hotmail.com

Oddmund Haugen er født og oppvokst i Vråliosen i Kviteseid, men siden 1972 har han bodd i Grenland. Han er utdannet adjunkt og arbeider i grunnskolen. Haugen debuterte i 1975 med diktsamlinga «Doggdropen». Fram til 2005 har han gitt ut fem diktsamlinger. Dikteren har også skrevet sangtekster, og han har jobbet sammen med ulike komponister, musikere og sangere. I 2002 kom CD-en «Møtestader», der tekstene er ved Oddmund Haugen og melodiene ved Terje Grøndahl.

Oddmund Haugen om seg selv og forfatterskapet sitt:

Natur og menneskenatur har alltid stått sentralt i diktinga mi. Årstidslyrikk er eit viktig stikkord for meg. Eg tykkjer det er utfordrande å skrive korte dikt i ubunden form. Likar også å skrive meir tradisjonelle dikt i form av songtekstar. Skriv mykje av lyrikken min i heimbygda.

Svært mange av dikta mine er no tonsette.

 Viktige medarbeidarar for meg er: Sopranen Cecilie Schilling, Magnar Kleiven (komponist / piano), Magne Askeland (komponist / filolin), Alf Knutsen (piano), Zbigniew Radziej (komponist / piano) og Kristian Hernes (komponist / piano)

Planane vidare er å vidareutvikle lyrikken i samband med song, musikk og bilete. Å møte publikum gjennom konsertverksemd.

Bibliografi:
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere