Lien, Merete


(20.04.1952 - )

merel2@online.no

Merete Lien er født og oppvokst i Bergen. Siden 1992 har hun bodd i Kragerø. Hun er lærer og arbeidet først i ungdomsskolen. Nå underviser hun ved Kragerø videregående skole, der hun har redusert stilling på grunn av skrivingen.

Hun er utdannet ved universitetet i Bergen med fagene sosialantropologi og nordisk grunnfag, engelsk mellomfag og historie hovedfag. Hovedoppgaven hennes var en undersøkelse av motivene og argumentasjonen for å gi kvinner adgang til høyere utdannelse mot slutten av 1800-tallet.

Lien debuterte i 1996 med romanen «Bak mørket». I 2000 kom første bind av romanserien «Barn av stormen» ut. I alt består den av 36 bøker. Her er handlingen hentet fra losmiljø på Jomfruland, og serien starter i 1790. Serien «Rosehagen» er under utgivelse, og bok ti er ute høsten 2007. Denne serien foregår i Bergen og i Kragerø på slutten av 1800-tallet. «Rosehagen» er solgt til Polen og skal lanseres der våren 2008.

Hun sier selv: « Jeg ønsker fortsatt å kunne kombinere det å skrive historiske underholdningsromaner med arbeidet med såkalt «seriøs» skjønnlitteratur. Vi leser av ulike grunner til ulik tid. For å utvide horisonten vår og få ny innsikt - men også for å underholdes og glemme tid og sted - for å bli sugd inn i en spennende historie og leve oss inn i en annen tid. »

Bibliografi:
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere