Lindblom, Bjørn


(27.06.1911 – 9.08.1983)


Bjørn Lindblom ble født på Rjukan. Han var utdannet ingeniør og arbeidet en kort tid på Norsk Hydro på Rjukan, men forlot byen som noen og tjueåring. Lindblom var med på å starte Emaljeverket i Oslo, som blant annet produserte Evalett vaskemaskiner. Han arbeidet ved bedriften resten av livet.

Bjørn Lindblom skrev barnebøker. I tillegg redigerte han barnespalter i aviser over hele landet, blant annet i Varden. Spaltene bestod av små eventyr, spill og annet barnestoff. Store deler av barneboka hans, «Berit «Kvikk», tar for seg hendinger på Rjukan. Boka kom ut første gang i 1943 og har siden kommet i flere, delvis omarbeidede utgaver. Seinere begynte han å skrive kriminalnoveller i Aftenposten. Disse ble også publisert i aviser i Sverige og Danmark.

Sønnen til Bjørn Lindblom, Karl Fredrik Lindblom, forteller:
- Skrivingen var hobby, noe han var opptatt av hele livet. Han var stolt av å være telemarking, og han var stolt av bøkene sine. «Gresshoppa Buldrian og andre historier» var illustrert med barnetegninger fra klassen til min bror på Grav skole i Bærum.

- I «Berit «Kvikk»-bøkene diktet han om sin kone slik han tenkte seg henne som liten jente. Han skriver om Rjukan og Jomfruland i disse bøkene. Som gutt reiste han med familien sin til Jomfruland på ferie. Øya har han døpt om til Sørøyland.

Bibliografi:
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere