Lystrup, Geirr


(22.03.1949- )


Geirr Lystrup ble født i Vinje i Telemark og vokste opp der. Nå er han bosatt i Brumunddal. Lystrup er visesanger, gitarist, komponist og forfatter og har gitt ut visealbum og barneplater, skrevet bøker og teaterstykker og komponert musikk for andre.
Geirr Lystrup har satt musikk til omkring tjue dikt av Tarjei Vesaas. Dette var et bestillingsverk fra Vinje Songlag i forbindelse med Vesaas' hundreårs-jubileum. Lystrup har også spilt inn en CD med sanger av Halvor J. Sandsdalen og Sigmund Groven: «Kom sol på alle mine berg».
Geirr Lystrup har mottatt flere Spellemannspriser, Prøysenprisen, Ringsakers kulturpris og TONO-prisen. Han har hatt Statens 3-årige arbeidsstipend.

«Egentlig har Geirr Lystrup sine røtter i Vinje i Telemark, der faren var prest.
– Jeg vokste opp i et kristent, kulturelt hjem, sier han. – Far var prest og billedkunstner, og etter hvert sluttet han som prest til fordel for kunsten. Mor spilte klassisk piano, og jeg vokste opp med Grieg i hjemmet og hardingfelespill i bygda.» Morten Lønstad på websiden til FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling, 2004-09-22.

Bibliografi:
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere