Nordstoga, Odd


(1972 - )


Odd Nordstoga er født i Vinje i Telemark. Han kommer fra gården Plassen, der Aasmund Olavsson Vinje vokste opp 160 år tidligere. Nordstoga er musiker, han komponerer og skriver tekster. I musikken sin balanserer han mellom tradisjonsmusikk og popmusikk.

Starten på artistkarrieren hans var med bandet «Something Odd». Han fortsatte i folkemusikkgruppa «Blåmann Blåmann». Videre har han arbeidet med verket «Nivelkinn» sammen med musikeren Øyonn Groven Myhren. Dette prosjektet starta med en konsert i Bø den 4. august 2001, som et bestillingsverk for Telemarksfestivalen, og endte med Spelemannsprisen i 2003. Han har også arbeidet sammen med Herborg Kråkevik på oppsetningen «Eg og Edith».

I 2004 kom Nordstoga med sitt første soloalbum, «Luring», som han hadde stor suksess med. «Luring» har fått svært positiv omtale i pressen og er tatt godt i mot av publikum. Mange barn og voksne har lært seg teksten på «Kveldssong for deg og meg», om grisen som står og hyler. Flere av sangene på denne plata finnes i sangboka «Song for deg og meg» fra 2002, der Odd Nordstoga har vært redaktør. Boka inneholder tradisjonsrike sanger fra Vinje, Garborg og Sivle og nyskrevne melodier til eldre og nyere tekster.

Bibliografi:

Priser:

  • 2004 Prøysenprisen
  • 2004 Årets Spellemann, årets mannlige artist
  • 2005 Pris for god offentlig språkbruk. Bak denne prisen står Landssammenslutninga av nynorskkommunar
  • 2005 Vinje kommunes kulturpris

Plateutgivelser:




Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere