Vik, Lars


(08.04.1958 - )
post@larsvik.no

Lars Vik var med på å starte Grenland Friteater i Porsgrunn i 1976, og han er fremdeles aktiv i teateret. Han har skrevet flere teatertekster som er blitt oppført av så vel velstående som fattige teatre, i vakre teatersalonger og i svette gymsaler og trange barnehager. Vik holder intensive kurs for store og små om skrivelyst, teater/klovning, kroppsbruk. Han er kanskje mest kjent for sitt alter ego, Fritjof Fomlesen.

«Ute» er Lars Viks siste bok til nå. Den kom ut i mars 2006 og inneholder tre scenetekster: «Balladen om Bohm og Bøhmer», «Sneglegutten» og «Scener fra smørehall 2».

Lars Vik om seg selv og forfatterskapet sitt:


Jeg er født i industribyen Porsgrunn (bedre enn sitt rykte) i 1958, hvor jeg fortsatt bor, virker, trives. Har to barn, en kone. Et barnebarn. Spesialdistansen er teater. Og jeg er autodidakt. Men jeg var med å starte Grenland Friteater (GF) i 1976 der jeg fortsatt har tilhold; jobber periodevis som skuespiller, instruktør, dramatiker, barsnekker og teaterpedagog. Antagelig mest kjent som Fritjof Fomlesen, mitt alter ego.

Innimellom slagene skriver jeg. Hovedsaklig scenetekster for teaterbruk. Eller sanger. Eller foredrag. Sporadiske dagbøker. Og huskelapper.

Forøvrig liker jeg godt å snakke med folk. På gata, i puben, fra scenen. Bevege meg (løpe sakte, svømme, sykle), lage mat (norsk, middelhavsk), høre på musikk (Billie Holiday, Van The Man, Stefan Sundstrøm) - og gjøre ingenting (helst ved et hav).

Jeg har fortrinnsvis skrevet dramatikk. Altså tekster for scenebruk. Debuterte på Den Nationale Scene med «Natt og Dag» i 1988, har siden blitt oppført på en god del norske scener, i Radioteatret og på ulike friteatre. Noen ganger skriver jeg fagstoff om teater, teater for barn, teater i skolen etc.

Jeg holder kurs om tid og sted og deltakere er rett. Enten skriveverksteder eller teaterverksteder. Eller en kombinasjon. Like gjerne for små mennesker som store.

Bibliografi:

Medredaktør på to fagbøker om Grenland Friteater, Friteatrets Forlag.
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere