Walle, Bjarne

 


(1911 – 1989)

Bjarne Walle er født i Bamble og bodde der hele sitt liv. Han ble tidlig kjent som treskjærer, og han livnærte seg som det. De fleste arbeidene hans var skulpturer. Produksjonen hans var stor, og han holdt flere utstillinger i Norge og i utlandet.

I en årrekke var Bjarne Walle også en av våre mest leste føljetongforfattere. Den første romanen hans var ferdig i 1969, og i løpet av 13 år skrev han 18 romaner. Handlingen i bøkene er lagt til norsk bygdemiljø i gamle dager. Bøkene er frodige folkelivsskildringer, rike på miljø- og naturstemninger.

Marit Walle forteller om faren sin:


- Bøkene hans ble jo først kladdet ute i verkstedet blant kniver, treflis, bjørner, elger, troll, kjerringer og gubber i tre. Han skar skulpturer, de fleste var humoristiske situasjoner. Men det var også mange fra dyrelivet i norske skauer, og så trollene da. Han hadde mange utstillinger, ikke bare på Handelsstevnet, men også i Danmark, og mye ble solgt til USA og Tyskland, husker jeg.

Bibliografi:

Bøkene er utgitt i tidsrommet 1977 til 1994, men mange av dem hadde allerede gått som føljetonger i Arbeiderpressen over hele landet før Aschehoug antok den første boka hans. Walle døde i 1989, så flere av bøkene er utgitt etter at han døde.
Tips oss om nye linker eller feil på linker


| More


Forfattere